dijous, 27 de gener del 2022

Reflexió sobre la lectura "Educar a la natura"

 La lectura de l'article "Educar en el bosque" m'ha deixat amb diverses conclusions i reflexions. A part d'això, ha aconseguit despertar en mi uns neguits que mai m'havia plantejat.


Una de les conclusions a les quals m'ha fet arribar aquesta lectura és que el fet que els infants no tinguin contacte amb la natura durant la seva educació és un problema majúscul. Com a professionals de l'educació hem de saber com adreçar-nos a aquestes problemàtiques, hem de saber contextualitzar als infants en la seva realitat, hem de conscienciar-los de les qüestions reals que els envolten com el canvi climàtic i el risc que suposa no actuar al respecte. A l'educació infantil, és truncal presentar als infants el context on viuen, i hem de tenir present que el seu context no és només la ciutat estressant i el seu barri, existeix tot un món de possibilitats d'aprenentatge i de despertar passions al bosc més proper a l'escola.

Una de les temàtiques que es tracten durant la lectura és la tecnologia a les aules, personalment soc partidari de fer servir les noves tecnologies perquè formen part de la realitat dels infants i és necessari ensenyar a fer-les servir des de les primeres edats. Així i tot, tan important és ensenyar a fer servir les tecnologies com a moderar el seu ús, trobo que a l'educació actual es dona molta importància a una part de la realitat dels infants (en aquest cas les tecnologies), i d'altres aspectes que també formen part de la vida quotidiana dels infants es deixa de banda, com pot ser la natura.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VALORACIÓ I REFLEXIÓ FINAL

  Un cop conclosa aquest assignatura, puc afirmar que m’he endut molts aprenentatges que no esperava i, sens dubte, una forma diferent de co...